Wij zijn experts in het starten van een eigen bedrijf | pro6advies

Hoe start ik een eigen bedrijf vanuit een WAJONG-uitkering

Het starten van een bedrijf met een Wajong-uitkering is niet ingewikkeld. Je bent wel verplicht aan UWV door te geven dat je als zelfstandig ondernemer gaat werken. Dit doe je uiterlijk een week nadat je jouw bedrijf gestart bent. Het is altijd aan te raden om eerst te overleggen met jouw arbeidsdeskundige over je plannen. De datum van inschrijving bij de Kamer van Koophandel is gelijk aan de dat van de start van je bedrijf. Doorgeven kan met behulp van een wijzigingsformulier. Verwacht je al winst te maken ? Geef dan per maand aan de afdeling Uitkeren door hoe hoog je winst is geweest. De hoogte van je uitkering zal vervolgens worden aangepast.
 

Hoe hoog wordt je Wajong-uitkering nadat je een eigen bedrijf bent begonnen?

Op basis van je doorgegeven winstverwachtingen, bepaalt UWV wat de hoogte van je uitkering gaat worden. Met de rekentools op de website van het UWV kun je zelf ook een berekening maken. Je wilt immers voorkomen dat je niet rondkomt van je eigen bedrijf, of dat je veel moet terugbetalen omdat je meer winst hebt gemaakt dan verwacht. Het is daarom ook belangrijk om je goed te laten informeren over de consequenties van het starten van een eigen bedrijf voor jouw uitkering.

 

Wat is belangrijk om te regelen wanneer je voor jezelf begint?

Wanneer je begint als zelfstandig ondernemer, is het goed om je plannen te bespreken en te onderzoeken of een eigen bedrijf bij je past. Het hebben van een eigen bedrijf geeft veel vrijheid. Je kunt immers zelf kiezen welke werkzaamheden je uitvoert en hoeveel uur je werkt. Een eigen bedrijf brengt echter ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het is daarom belangrijk goed na te denken, voor je voor jezelf begint. Leg je plannen ook voor aan het UWV. Met behulp van een ondernemingsplan kun je je ideeën goed overbrengen. Om goed van start te gaan kun je ook professionele ondersteuning ontvangen van een re-integratiebedrijf. Welk bedrijf je kan begeleiden bij het starten van je eigen bedrijf kun je bespreken met je arbeidsdeskundige.

Dit wordt er over ons gezegd

Diëtiste Jelierse

Pro6 Advies heeft mij geholpen structuur aan te brengen in mijn bedrijf en te blijven vertrouwen in wat ik doe.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.