Wij zijn experts in het starten van een eigen bedrijf | pro6advies

Hoe start ik een bedrijf met een WW-uitkering

Met een WW-uitkering is het mogelijk een eigen bedrijf te starten. Je geeft aan je werkcoach door dat je als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt.
UWV zal je daarop vragen een ondernemerstest in te vullen en een ondernemingsplan te schrijven. Als dit plan is beoordeeld zal UWV een officiële schikking opstellen. Daarin staat vermeld dat je een eigen bedrijf mag starten naast je WW-uitkering.

Hoe hoog wordt je WW-uitkering nadat je een eigen bedrijf bent gestart?

Vanaf het moment dat je toestemming hebt gekregen om met een WW-uitkering een eigen bedrijf te starten, daalt de hoogte van je uitkering met 30 % en stopt de WW-uitkering na 6 maanden. Het maakt niet uit hoe hoog de winst is die je maakt met je eigen bedrijf, je blijft 70 % van je oorspronkelijke WW-uitkering ontvangen. Je hoeft ook niets aan UWV door te geven.
 

Kan je advies krijgen als je met een WW-uitkering een eigen bedrijf start?

Dat geldt alleen in de situatie dat je na twee jaar ziektewet niet in aanmerking komt voor een WIA-uitkering en je nog recht hebt op een WW-uitkering. Dit is de enige situatie dat je bij het starten van een eigen bedrijf met een WW-uitkering in aanmerking komt voor begeleiding. UWV koopt dan bij een gespecialiseerd re-integratiebedrijf begeleiding in.

 

 

 

Dit wordt er over ons gezegd

Diëtiste Jelierse

Pro6 Advies heeft mij geholpen structuur aan te brengen in mijn bedrijf en te blijven vertrouwen in wat ik doe.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.