BTW-alert app

Vergeet je wel eens (op tijd) je aangifte BTW te doen? Dat is niet alleen vervelend maar kost ook geld. De allereerste keer dat je te laat bent met het indienen van je aangifte Omzetbelasting betaal je nog niets, vanaf de tweede keer is de verzuimboete € 68. 

Er bestaat wel een coulance-regeling. Die houdt in dat wanneer je binnen 7 dagen na de uiterste aangiftedatum alsnog je aangifte instuurt, je geen boete ontvangt. 

Maar let op:
Je aangifte Omzetbelasting bestaat, naast het doen van de aangifte (via het portaal van de Belastingdienst of je eigen boekhoudsoftware) ook uit op tijd betalen!
Wanneer de te betalen Omzetbelasting te laat binnen is, krijgt je een betaalverzuimboete. De boete bedraagt 3% van het te laat betaalde bedrag met een minimum van € 50.

Betaal je op de allerlaatste dag (dat is altijd 1 maand na afloop van het aangiftetijdvak, dus 1 maand na afloop van het kalenderkwartaal), dan is je betaling niet op tijd!
Dit komt omdat je betaling door de banken valutair 1 tot 2 dagen later wordt geregisteerd. Alleen met een telefonische overboeking ben je op de laatste dag nog op tijd.  

Tip:
De BTW-alert app van de Belastingdienst (hier te downloaden) herinnert je aan de aangifte Omzetbelasting. Je kunt ook de app Herinneringen instellen (voor Iphone-gebruikers). Voor Android-gebruikers, kijk eens op deze Wikihow pagina

Dit wordt er over ons gezegd

Huiswerkbegeleiding

Ik had allerlei ideëen maar wist niet waar ik moest beginnen of eindigen. Pro6 Advies heeft mij heel goed geholpen met structuur aanbrengen, een tijdspad uitzetten en een klankbord zijn. Het was erg plezierig te ervaren dat de adviseur aansluiting had met mij visie, waardoor zijn input nog waardevoller werd.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.