Nieuwe BTW-regels voor webshops die verkopen aan buitenlandse klanten

Vanaf 1 juli zijn de BTW-regels voor verkopen aan klanten in het buitenland verandert. Wat zijn de regels vanaf 1 juli 2021?

Wanneer je in totaal niet meer dan € 10.000 verkoopt aan klanten in de EU, dan mag je Nederlandse BTW in rekening brengen bij verkopen aan particulieren.
Wil je toch het tarief van de buitenlandse BTW in rekeningbrengen (omdat dit lager is), dan moet je je registreren bij  OSS (One Stop Shop) via de site van de Belastingdienst.

Koop je in buiten de EU, dan ben je in principe altijd btw verschuldigd. Als je je registreert voor de invoerregeling (I-OSS) voor de invoer van afstandsverkopen met een waarde van maximaal € 150, dan geldt in dat geval een btw-vrijstelling bij invoer van de goederen, maar bent u btw verschuldigd in het land waar het transport eindigt. Die btw kunt u afdragen via I-OSS.

Wat zijn nu dee belangrijkste aanpassingen ? Let op het volgende:

  • Het bewaren van de benodigde bewijsstukkenAndere btw-tarieven
  • Het uitsplitsen van retouren per land
  • Het voeren van een verkoopadministratie per land
  • Andere factureringswijzen
  • Wijzigen in het aangifteproces

Dit wordt er over ons gezegd

Huiswerkbegeleiding

Ik had allerlei ideëen maar wist niet waar ik moest beginnen of eindigen. Pro6 Advies heeft mij heel goed geholpen met structuur aanbrengen, een tijdspad uitzetten en een klankbord zijn. Het was erg plezierig te ervaren dat de adviseur aansluiting had met mij visie, waardoor zijn input nog waardevoller werd.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.