Nieuwe BTW-regels voor webshops die verkopen aan buitenlandse klanten

Vanaf 1 juli zijn de BTW-regels voor verkopen aan klanten in het buitenland verandert. Wat zijn de regels vanaf 1 juli 2021?

Wanneer je in totaal niet meer dan € 10.000 verkoopt aan klanten in de EU, dan mag je Nederlandse BTW in rekening brengen bij verkopen aan particulieren.
Wil je toch het tarief van de buitenlandse BTW in rekeningbrengen (omdat dit lager is), dan moet je je registreren bij  OSS (One Stop Shop) via de site van de Belastingdienst.

Koop je in buiten de EU, dan ben je in principe altijd btw verschuldigd. Als je je registreert voor de invoerregeling (I-OSS) voor de invoer van afstandsverkopen met een waarde van maximaal € 150, dan geldt in dat geval een btw-vrijstelling bij invoer van de goederen, maar bent u btw verschuldigd in het land waar het transport eindigt. Die btw kunt u afdragen via I-OSS.

Wat zijn nu dee belangrijkste aanpassingen ? Let op het volgende:

  • Het bewaren van de benodigde bewijsstukkenAndere btw-tarieven
  • Het uitsplitsen van retouren per land
  • Het voeren van een verkoopadministratie per land
  • Andere factureringswijzen
  • Wijzigen in het aangifteproces

Dit wordt er over ons gezegd

Ademcoach

“Wat ik vooral heb ervaren is dat ik wel volgens mijn eigen gevoel aan de slag mocht en dat ik echt gezien werd. Op het moment dat ik behoefte had aan hulp, was Rob van Pro6 Advies er ook echt voor me. Hij gaf me altijd meerdere keuzes: “Als je daar tegenaan loopt dan kun je dit doen, of dit of dit… kijk maar wat voor jou het fijnst is”. Dat vind ik heel prettig werken. Dat geeft me toch het gevoel dat ik het zelf doe en dat geeft vertrouwen.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.