Verkoop je aan het buitenland ? Vanaf 1 juli andere BTW-regels !

Vanaf 1 juli wijzigen de regels voor de zogenaamde afstandsverkopen. Afstandsverkopen zijn verkopen die je rechtstreeks levert aan particulieren (en ondernemers zonder BTW-nummer) in landen binnen de EU. 

Dit geldt nog tot 1 juli 2021: voor afstandsverkopen betaal je BTW in Nederland, totdat een bepaald drempelbedrag (meestal € 35.000) exclusief btw wordt overschreden. Verkoop je meer dan € 35.000 aan klanten in een EU-lidstaat, dan ben je verplicht BTW in dat land af te dragen

Dit geldt voor afstandsverkopen vanaf 1 juli 2021

- je levert goederen aan particulieren in EU-lidstaten en die goederen zijn al aanwezig in dat land
- je levert rechtstreeks aan particulieren en ondernemers die geen BTW-aangifte doen
- de BTW-aangifte verkoopt via OSS (one stop shop aangifte). Aanmelden hiervoor gaat via Mijn Belastingdienst Zakelijk

Uitzondering : 
Heb je geen vestigingen van je bedrijf in andere lidstaten? En bedraagt jouw omzet voor de afstandsverkopen en digitale diensten aan particulieren in andere lidstaten samen maximaal € 10.000 op jaarbasis? Dan is de afstandsverkopenregeling niet op jou van toepassing en breng je Nederlandse btw in rekening, tenzij je zelf bewust kiest voor toepassing van de afstandsverkopenregeling.

Dit wordt er over ons gezegd

Elsbeth Reijmers

Coachingspraktijk

Elsbeth Reijmers

"Milo is een ontzettend vriendelijke persoon die me in alle rust heeft begeleid. In de tijd dat ik nog niet helemaal stevig in mijn schoenen stond als ondernemer was hij iemand waarbij ik onzeker durfde te zijn en domme vragen aan durfde te stellen. Zijn kennis weet hij op een hele vriendelijke, geduldige manier over te brengen.."

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.