Wij zijn experts in het starten van een eigen bedrijf | pro6advies

Bedrijf starten met een WW-uitkering

De volgende vragen zijn belangrijk als je een eigen bedrijf start met een WW-uitkering:

  1. Hoe worden winsten uit mijn bedrijf verrekend met de WW?
  2. Welke ondersteuning is er voor WW-ers die een bedrijf starten?
  3. Is mijn bedrijf haalbaar?
  4. Heb ik een ondernemingsplan nodig?

Inkomsten bedrijf en WW

Tijdens de startersperiode van 26 weken ontvang je 29% minder WW. De inkomsten uit je bedrijf in deze periode mag je volledig behouden. Na afloop van de startersperiode geef je aan het UWV door hoeveel uur per week besteedt aan je onderneming. Dat zijn ook de indirecte uren zoals voor boekhouding, bijhouden social media en acquisitietijd. Op basis van je dagloon berekent het UWV uit welk bedrag je WW-uitkering blijvend (!) gekort wordt. Meer weten? Klik hier door naar de pagina 'Doorgaan met eigen bedrijf' op de site van UWV. Pro6 Advies is partner van het UWV. Wij weten wat de regels van het UWV voor jouw situatie betekenen.

Bedrijf starten vanuit een WW-uitkering

Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk dat UWV de kosten van begeleiding bij het starten van een bedrijf vergoedt voor WW-gerechtigden die ziek zijn geweest. Voorwaarde is dat de toekenning van een WIA-uitkering is afgewezen na afloop van je ziektewetperiode! Dit is voor velen geweldig nieuws, omdat een eigen bedrijf na een ziekteperiode vaak een prima alternatief is (en soms zelfs beter) dan een baan in loondienst.

Is mijn bedrijf haalbaar?

De stap van een WW-uitkering naar een eigen bedrijf heeft nogal wat consequenties. Wij geven een onafhankelijk advies of je bedrijf haalbaar is. Daarbij kijken we naar je persoonlijke kwaliteiten, ervaring en netwerk, het bedrijfsidee, de marktontwikkelingen, concurrenten en je persoonlijke financiële situatie. We zijn er van overtuigd dat je met onze ervaring een betere beslissing neemt!

Ondernemingsplan en WW

Wil je met een WW-uitkering je onderneming starten, dan is een ondernemingsplan nodig om gebruik te maken van de startperiode. Kun je hulp gebruiken om een ondernemingsplan op te stellen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0546) 57 84 85.

 

Hoe kan ik een bedrijf starten met WW?

Een eigen bedrijf starten met WW is een geweldige combinatie. Op deze pagina vind je meer uitleg

Dit wordt er over ons gezegd

Diëtiste Jelierse

Pro6 Advies heeft mij geholpen structuur aan te brengen in mijn bedrijf en te blijven vertrouwen in wat ik doe.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.