Wij zijn experts in het starten van een eigen bedrijf | pro6advies

Bedrijf starten met een WW-uitkering

De volgende vragen zijn belangrijk als je een eigen bedrijf start met een WW-uitkering:
1) hoe worden winsten uit mijn bedrijf verrekend met de WW
2) welke ondersteuning is er voor WW-ers die een bedrijf starten
4) is mijn bedrijf haalbaar
5) ondernemingsplan
 

Inkomsten bedrijf en WW

Tijdens de startersperiode van 26 weken ontvang je 29% minder WW. De inkomsten uit je bedrijf in deze periode mag je volledig behouden. Na afloop van de startersperiode geef je aan UWV door hoeveel uur per week besteedt aan je onderneming. Dat zijn ook de indirecte uren zoals voor boekhouding, bijhouden social media en acquisitietijd. Op basis van je dagloon berekent UWV uit welk bedrag je WW-uitkering blijfend (!) gekort wordt. Meer weten, klik dan op de pagina Doorgaan met eigen bedrijf op de site van UWV.  Pro6 Advies is partner van UWV. Wij weten wat de regels van het UWV voor jouw situatie betekenen.

 

Bedrijf starten vanuit een WW-uitkering

Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk dat UWV de kosten van begeleiding bij het starten van een bedrijf vergoed voor WW-gerechtigden die ziek zijn geweest. Voorwaarde is dat de toekenning van een WIA-uitkering is afgewezen na afloop van je ziektewetperiode! Dit is voor velen geweldig nieuws, omdat een eigen bedrijf na een ziekteperiode vaak een prima alternatief is (en soms zelfs beter) dan een baan in loondienst.

 

Is mijn bedrijf haalbaar

De stap van een WW-uitkering naar een eigen bedrijf heeft nogal wat consequenties. Wij geven een onafhankelijk advies of je bedrijf haalbaar is. Daarbij kijken we naar je persoonlijke kwaliteiten, ervaring en netwerk, het bedrijfsidee, de marktontwikkelingen, concurrenten en je persoonlijke financiële situatie. We zijn er van overtuigd dat je met onze ervaring een betere beslissing neemt!
 

Ondernemingsplan en WW

Wil je met een WW-uitkering je onderneming starten, dan is een ondernemingsplan nodig om gebruik te maken van de startperiode. Kun je hulp gebruiken om een ondernemingsplan op te stellen ? Neem contact met ons op via het contactformulier of (0546) 57 84 85

 

Dit wordt er over ons gezegd

Ademcoach

“Wat ik vooral heb ervaren is dat ik wel volgens mijn eigen gevoel aan de slag mocht en dat ik echt gezien werd. Op het moment dat ik behoefte had aan hulp, was Rob van Pro6 Advies er ook echt voor me. Hij gaf me altijd meerdere keuzes: “Als je daar tegenaan loopt dan kun je dit doen, of dit of dit… kijk maar wat voor jou het fijnst is”. Dat vind ik heel prettig werken. Dat geeft me toch het gevoel dat ik het zelf doe en dat geeft vertrouwen.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.