| pro6advies

Hooggevoelig en ondernemen

We begeleiden regelmatig klanten die hooggevoelig / hsp-er zijn. Soms vertellen onze klanten direct dat ze hooggevoelig zijn. Maar meestal komt hooggevoeligheid pas later ter sprake. Dat is jammer, want hooggevoelig zijn vergt vaak veel energie, zeker als een ander (onbedoeld) te weinig rekening houdt met de prikkels waar jij sterk(er) op reageert. 

De reden dat hooggevoeligheid op onze website staat is om te benadrukken dat we hooggevoeligheid serieus nemen. En om te laten zien dat hooggevoelig en ondenemerschap prima samen kunnen gaan.

Hoe wij met hooggevoeligheid omgaan
Het leren voelen en ervaren van je grenzen en je hierover (durven) uitspreken en is vaak een hele opgave. Dat geldt zeker voor hsp-ers. Het hanteren van grenzen in je persoonlijke leven is belangrijk, bij het ondernemen is dat niet anders. Het mooie van ondernemen is dat je meer mogelijkheden hebt om je eigen grenzen te stellen. Denk aan grenzen over het aantal uur dat je werkzaam wilt zijn, hoe je bereikbaar bent, op welke manier je je werk wilt doen, welke voorwaarden je vooraf aan je klanten stelt, etcetera.  

Onze begeleiding komt het beste tot zijn recht waneer wij weten wat voor jou belangrijke behoeften zijn als het gaat om communicatie. Zo moet de plek waar we afspreken prettig aanvoelen en prikkelarm zijn. Milo Groot Obbink bezoekt daarom in overleg zijn klanten thuis. Rob Videler doet dit ook, maar in beperkte mate.
Ons motto is ook: hoe beter je jezelf kent, hoe beter je je behoeften en grenzen kunt aangeven. En hoe succesvoller je ondernemerschap.

Dit wordt er over ons gezegd

Ademcoach

“Wat ik vooral heb ervaren is dat ik wel volgens mijn eigen gevoel aan de slag mocht en dat ik echt gezien werd. Op het moment dat ik behoefte had aan hulp, was Rob van Pro6 Advies er ook echt voor me. Hij gaf me altijd meerdere keuzes: “Als je daar tegenaan loopt dan kun je dit doen, of dit of dit… kijk maar wat voor jou het fijnst is”. Dat vind ik heel prettig werken. Dat geeft me toch het gevoel dat ik het zelf doe en dat geeft vertrouwen.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.