Praktische begeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf | pro6advies

FAQ / "Corona" tips

Door de Corona-maatregelen ziet onze wereld er ineens heel anders uit. Iedereen moet of zal daar op zijn of haar manier mee om moeten gaan. Ter ondersteuning heb ik informatie over verschillende onderwerpen gebundeld in dit e-mailbericht. Ik hoop dat het van waarde voor je is.


FINANCIEEL UPDATE

 

Sinds 7 mei 2020 is de Kleine Kredieten Corona (KKC) Garantieregeling aangekondigd. De overheid staat voor 95 % garant voor alle kredieten die door onder deze regeling worden verstrekt. De belangrijkste kenmerken zijn:
- de minimale hoogte van de lening is € 10.000
- de maximale hoogte van de lening is € 50.000
- de maximale looptijd is 5 jaar
- de minimale omzetgrootte van de onderneming moet € 50.000 bedragen
- voor de Coronacrisis was de winstgevendheid goed
- de onderneming moet in de kern gezond zijn en met voldoende terugbetalingscapaciteit
- de premie (wordt afgetrokken van de gevraagde lening) bedraagt 2 %
- het rentepercentage bedraagt 4 %
- de regeling wordt door de Rabobank, ABN Amro, ING, de Volksbank (ASN en Regiobank) en de Triodusbank uitgevoerd

Let op: de regeling is nog niet goedgekeurd door de Europese Commissie. Banken kunnen de lening dus nog niet verstrekken. 

FINANCIEEL

Er worden voor ZZP-ers twee soorten van financiële hulp opgetuigd. Voor de ondernemers die direct getroffen zijn (b.v. horeca-ondernemers), is er een geldbedrag van € 4.000 beschikbaar. ZZP-ers die indirect zijn getroffen en kampen met inkomens/omzetverlies kunnen een aanvulling tot het sociaal minimum aanvragen.

Beide regelingen worden door de afdeling BBZ van de gemeente waar je woont uitgevoerd. Voor meer info, zie: Steunmaatregelen voor ZZP-ers, Bron: ZZP-NEDERLAND.NL

Om geld vrij te maken kun je ook uitstel aanvragen van het betaling van belasting.

Ondernemers die door het coronavirus in de problemen komen kunnen bij de Belastingdienst een verzoek om bijzonder uitstel van betaling in de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting aanvragen. De Belastingdienst zal uitstel van betaling verlenen als de ondernemer bij zijn aanvraag tot uitstel meldt dat hij door de coronacrisis in de problemen is gekomen. Zodra het verzoek om uitstel bij de Belastingdienst binnen is, zet de Belastingdienst de invordering stil. Individuele beoordeling van het verzoek vindt later plaats. De gebruikelijke vereisten voor het verlenen van uitstel blijven gelden. Om ondernemers tegemoet te komen zal de Belastingdienst de komende tijd een verzuimboete voor het niet (tijdig) betalen achterwege laten of terugdraaien. Ondernemers die een lagere winst verwachten kunnen bovendien uiteraard een verzoek indienen voor het verlagen van de voorlopige aanslag. Bron: Fiscalert


Uitstel gemeentelijke belastingen vanwege corona
Ondernemers hoeven in meerdere gemeenten voorlopig geen lokale belastingen te betalen. In sommige gemeenten kan uitstel van betaling aangevraagd worden, in andere gemeenten wordt later begonnen met het innen van belastingen of het versturen van aanslagen. Andere gemeenten zullen voorlopige geen aanmaningen sturen. De duur van de maatregelen verschilt per gemeente. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van uw gemeente. Bron: Fiscalert

Een overzicht van alle andere regelingen die de Belastingdienst heeft genomen, vind je hier

Crop-Accountants heeft ook een overzicht over maatregelen voor ondernemers.

De Kamer van Koophandel heeft ook een helder overzicht gepubliceerd.


REMOTE WERKEN

Livechat Service biedt haar software 3 maanden gratis aan. Naast een briljante marketingtruc is het een fantastische manier om gebruikt te maken van hun software waarmee je je klanten online een extra kanaal biedt om vragen te stellen en contact te onderhouden.


GRATIS WEBINARS

Op de site van Management Team is een reeks van gratis online webinars gepubliceerd.

En Studytube.nl heeft alle webinars gratis ter beschikking gesteld.

Dit wordt er over ons gezegd

Computerreparateur

Ben Plazier

Het grote voordeel van Pro6 Advies is dat ze bij je thuis komen. Het persoonlijke contact was voor mij het belangrijkste. Rob Videler van Pro6 Advies gaf steeds aan wat de juiste stappen waren op welk moment.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.