Algemene voorwaarden? Met deze tips werken ze beter

Werk je met algemene voorwaarden ? Geweldig, want met algemene voorwaarden leg je onder meer vast waarvoor je wel en niet aansprakelijk bent, wat de betalingstermijn is, of er sprake is van eigendomsvoorbehoud en meer.

Het komt helaas regelmatig voor dat algemene voorwaarden niet geldig zijn. Hoe zit dat ?
Om algemene voorwaarden geldig te laten zijn is het essentieel dat je je opdrachtgever laat verklaren dat hij (zij) de algemene voorwaarden heeft
(1) ontvangen 
(2) gelezen
(3) akkoord is met de inhoud

Hoe doe je dit in de praktijk ?

Stel een opdrachtbevestiging op waarin je hebt opgenomen dat de klant de voorwaarden heeft ontvangen, gelezen, akkoord is met de inhoud èn een handtekening plaats! Hieronder een voorbeeld:

Door ondertekening van deze opdracht verklaar ik een exemplaar van de algemene voorwaarden van [naam van je bedrijf] te hebben ontvangen, van de inhoud daarvan kennis te hebben genomen en met de inhoud en de toepassing van die algemene voorwaarden akkoord te zijn.

Dit wordt er over ons gezegd

Ben Plazier

Computerreparateur

Ben Plazier

Het grote voordeel van Pro6 Advies is dat ze bij je thuis komen. Het persoonlijke contact was voor mij het belangrijkste. Rob Videler van Pro6 Advies gaf steeds aan wat de juiste stappen waren op welk moment.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.