Meerdere BTW-tarieven in 1 product of dienst

Het combineren van diensten en goederen komt steeds vaker voor: b.v. een theater levert een voorstelling (laag BTW-tarief) inclusief een drankje na afloop (alcohol kent een hoog BTW-tarief).

De vraag is hoe ga je om met het BTW-tarief bij een combinatie van diensten en goederen die elk een ander BTW-tarief kennen.

Wanneer er sprake is van prestaties die zo nauw met elkaar verbonden zijn, dat het splitsen ervan kunstmatig zou moeten gebeuren, dan spreek je van bijkomende prestaties. Voor bijkomende prestaties is het toegestaan dat er 1 (meestal laag) BTW-tarief wordt toegepast.

Pas op met het al te gemakkelijk toepassen van 1 BTW-tarief wanneer je een gecombineerde dienst en goed aanbiedt. Meestal ben je namelijk verplicht om toch de BTW te splitsen en in plaats van 1 toch 2 BTW-tarieven toe te passen. En dus ook een administratie bij te houden waarin beide tarieven zijn vastgelegd.

Dit wordt er over ons gezegd

Steven Pheifer

Tennisleraar

Steven Pheifer

Stephan startte met hulp van Pro6 Advies als tennisleraar. Nu is hij fulltime ondernemer en verdient hij zijn eigen inkomen

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.