Meerdere BTW-tarieven in 1 product of dienst

Het combineren van diensten en goederen komt steeds vaker voor: b.v. een theater levert een voorstelling (laag BTW-tarief) inclusief een drankje na afloop (alcohol kent een hoog BTW-tarief).

De vraag is hoe ga je om met het BTW-tarief bij een combinatie van diensten en goederen die elk een ander BTW-tarief kennen.

Wanneer er sprake is van prestaties die zo nauw met elkaar verbonden zijn, dat het splitsen ervan kunstmatig zou moeten gebeuren, dan spreek je van bijkomende prestaties. Voor bijkomende prestaties is het toegestaan dat er 1 (meestal laag) BTW-tarief wordt toegepast.

Pas op met het al te gemakkelijk toepassen van 1 BTW-tarief wanneer je een gecombineerde dienst en goed aanbiedt. Meestal ben je namelijk verplicht om toch de BTW te splitsen en in plaats van 1 toch 2 BTW-tarieven toe te passen. En dus ook een administratie bij te houden waarin beide tarieven zijn vastgelegd.

Dit wordt er over ons gezegd

Ecologische tuinderij

“Milo was voor mij een sparringpartner. Ik bespreek met hem ‘waar ik tegenaan loop’. Hij belde op en vroeg me dan hoe het gaat en waar ik mee bezig ben. Dan kwam er altijd wel uit waar ik onzeker over was. Hij dacht mee met mijn vraagstukken en gaf me tips waar ik de kennis kon vinden. Hij kon me ook heel goed positieve feedback geven. Zo van ‘dat weet jij wel’.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.