Tijdelijk een lager urencriterium voor zelfstandigen met een ZW, WIA, WAJONG of WAO-uitkering

Als je als zelfstandig ondernemer 1125 uur per jaar in je onderneming werkzaam bent, mag je aangifte doen als IB-ondernemer. Dat is interessant, omdat je dan de zelfstandigenaftrek, investeringsaftrek en startersaftrek mag toepassen (ook wel geheten de ondernemersaftrek). Die laatste alleen als je deze de afgelopen vijf jaar minder dan 3x hebt toepast. Deze urennorm heeft ook wel het urencriterium.

Voor ondernemers die recht hebben op een ZW, WIA, WAJONG of WAO-uitkering geldt een lager urencriterium, namelijk 800 uur. Door Corona geldt dat je in de periode 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021 16 uur per week noteren dat je gewerkt hebt in je bedrijf, ook als is dat niet zo geweest. Op deze manier hoopt de overheid te voorkomen dat ondernemers die door Corona minder uren werkzaam zijn geweest in hun bedrijf ook nog eens ondernemersaftrek verliezen en daardoor meer Inkomstenbelasting moeten afdragen.

Dit wordt er over ons gezegd

Ademcoach

“Wat ik vooral heb ervaren is dat ik wel volgens mijn eigen gevoel aan de slag mocht en dat ik echt gezien werd. Op het moment dat ik behoefte had aan hulp, was Rob van Pro6 Advies er ook echt voor me. Hij gaf me altijd meerdere keuzes: “Als je daar tegenaan loopt dan kun je dit doen, of dit of dit… kijk maar wat voor jou het fijnst is”. Dat vind ik heel prettig werken. Dat geeft me toch het gevoel dat ik het zelf doe en dat geeft vertrouwen.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.