Tijdelijk een lager urencriterium voor zelfstandigen met een ZW, WIA, WAJONG of WAO-uitkering

Als je als zelfstandig ondernemer 1125 uur per jaar in je onderneming werkzaam bent, mag je aangifte doen als IB-ondernemer. Dat is interessant, omdat je dan de zelfstandigenaftrek, investeringsaftrek en startersaftrek mag toepassen (ook wel geheten de ondernemersaftrek). Die laatste alleen als je deze de afgelopen vijf jaar minder dan 3x hebt toepast. Deze urennorm heeft ook wel het urencriterium.

Voor ondernemers die recht hebben op een ZW, WIA, WAJONG of WAO-uitkering geldt een lager urencriterium, namelijk 800 uur. Door Corona geldt dat je in de periode 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021 16 uur per week noteren dat je gewerkt hebt in je bedrijf, ook als is dat niet zo geweest. Op deze manier hoopt de overheid te voorkomen dat ondernemers die door Corona minder uren werkzaam zijn geweest in hun bedrijf ook nog eens ondernemersaftrek verliezen en daardoor meer Inkomstenbelasting moeten afdragen.

Dit wordt er over ons gezegd

Huiswerkbegeleiding

Ik had allerlei ideëen maar wist niet waar ik moest beginnen of eindigen. Pro6 Advies heeft mij heel goed geholpen met structuur aanbrengen, een tijdspad uitzetten en een klankbord zijn. Het was erg plezierig te ervaren dat de adviseur aansluiting had met mij visie, waardoor zijn input nog waardevoller werd.

Pro6 Advies werkt samen met
yes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.